Nee, in Les Landes eten we niet alleen maar confit en foie gras, wij eten  soms ook bloemen…

Het is waar bloemen zijn niet alleen mooi om te zien ze kunnen ook nog lekker zijn. En het fleurt onze zomer schalen zo gezellig op. Om het “hoe en wat” te leren over het koken met bloemen moet je echt een bezoek brengen aan de « Tuin van Nigelle » in Tilh.

cuisiner-fleurs-jardin-maison

Huis van Bernadette

cuisiner-fleurs-bernadette

Bernadette Campagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bernadette Campagne, dol op de natuur, bloemen en koken, bebouwt hier haar “tuintje” al sinds 30 jaar. We vinden hier geplante maar ook vele wilde bloemen. In dit eco systeem heeft elk struikje zijn plaats en is op hetzelfde moment ook nog nuttig voor het milieu.

cuisiner-fleurs-recette-petales-roses

cuisiner-fleurs-confitures

Heerlijke eigengemaakte jam

cuisiner-fleurs-sirop-roses

Rozen siroop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We leren er ook dat je met rozenblaadjes heerlijke siroop of jam kunt maken.

cuisiner-fleurs-bourraches

Bourrache

cuisiner-fleurs-plat-bourraches

Taart met bourrache

 

Ken je ook deze « Bourrache » ? Met deze mooie blauwe bloemen maak je heel wat schalen op, het staat heel mooi en smaakt nog lekker ook.

cuisiner-fleurs-plat-pensees

Gebak met viooltjes

cuisiner-fleurs-pensees

Tuin van Bernadette

 

Viooltjes zijn niet alleen erg fotogeniek maar smaken ook best goed.

cuisiner-fleurs-epouvantail

Bewaakte tuin

cuisiner-fleurs-panier-fleurs

Bloemen geplukt

 

Gelukkig is de tuin goed bewaakt anders zouden we zo alles meenemen om onze maaltijden te versieren.

cuisiner-fleurs-chambre-d-hotes

Chambre d’hôte van Bernadette

 

Als één bezoek niet genoeg is kan je er ook blijven slapen, Bernadette heeft een B&B, maar niet allemaal tegelijk ze heeft maar 1 kamer.. Bernadette organiseert ook lekkere kook ateliers.

Vond je dit artikel leuk ? Deze interesseren je misschien ook !