We zijn weer klaar voor ! Het feest kan beginnen ! In les Landes kun je  feesten van begin april tot eind November. De feesten maken hier voor groot en klein gewoon deel uit van het dagelijkse leven!

Concours landaise Dax 2015

Van feest vieren in les Landes leren we de regels heel snel, en door de hartelijkheid van de mensen voelen we ons heel snel op ons gemak. Iedereen kent de grote feesten zoals Dax en Mont de Marsan, maar het wil niet zeggen dat dat nou juist de leukste zijn. Elk dorp, klein of groot heeft z’n feest hier op hun eigen manier, iedereen doet mee familie, vrienden maar ook de onbekende voorbijganger is er welkom. Iedereen schuift aan en kletst, lacht en zingt gezellig mee. Er is vermaak voor iedereen, voor de kleintjes vaak overdag en de groteren nemen het over in de avond en nacht…

Maar een feest is geen feest zonder de “banda’s”, dit zijn de lokale muziekgroepen (vaak met blaasinstrumenten), die gevormd worden door leden van 18 tot 80 jaar die één doel gemeen hebben = iedereen vermaken, en dat lukt ze ook. Als je echt wilt feesten volg dan de banda’s en dan gaat het allemaal vanzelf.

bandas à Mugron

Jong geleerd….

Op een echt feest hoort ook een « Course landaise », niet te vergelijken met een corrida. Dit zijn een soort van koeienrennen, waar de dieren helemaal niet onder lijden, het is meer een soort spel. In de dorpsfeesten is dat toch één van de hoogte punten, als je dan ziet hoe alle acteurs voor het begint aan de grote maaltijd zitten en zich een beetje moed in drinken en aan het eind van de reis weer met blauwe plekken uit de arena komen…Maar het blijven toch de helden en daarna gaat voor hun het feest ook weer door.

Sauteur Caupenne

Sprong over de koe in Caupenne

Course landaise à Caupenne

Course landaise in Caupenne

Meer informatie :

Voor alle accommodatie mogelijkheden in les Landes

Hier vind je de lijst van alle feesten in de steden en dorpjes van les Landes

Vond je dit artikel leuk ? Deze interesseren je misschien ook !