“La Bergerie” in Saint Michel Escalus, is bij uitstek het huisje wat je inbeeld als je in Les Landes op vakantie gaat……

226-photos-stephan-amelinck - Copie

Bergerie Saint Michel (foto van Stephan Amelinck)

Toen ik over dit huis in Saint Michel Escalus hoorde heb ik aan Sophie, een collega en co-reporter, gevraagt om er eens naar toe te gaan. Zij is namelijk op ons bureau de expert op het gebied van het klasseren van huizen en appartementen. Toen ze terug kwam was ze er helemaal enthousiast over en ik moest er ook heen. Ze had het over een typisch landaise vakwerk huisje, aan de rand van het bos, met 3 prachtige ruime kamers, door de eigenaresse Hélène met veel smaak ingericht.
Toen ik er vorige week zelf naartoe ging om het te bekijken, had ik jammergenoeg niet veel zon dus de foto’s zijn soms een beetje somber, daarom heb ik er voor dit keer foto’s van een fotograaf bijgezet(Stéphan Amelinck).
015-photos-stephan-amelinck

IMG_5855

Kamer “Airial” met uitzicht op de kleine chapelle

De verdieping boven het huis van de eigenaren « L’Airial » is helemaal ingericht voor 2 personen met alle confort. Mooie kamer met uitzicht op de chapelle en prachtige badkamer en als je in bad ligt kijk je ook zo het bos in.

IMG_5892

Kamer “Bergerie” met uitzicht op het bos

 

In de achtertuin van het huis bevinden zich 2 houten bijgebouwen, in « La Bergerie » kan je met een familie van 4 personen overnachten en het « l’Atelier » met 2 personen.

IMG_5905

Tegenover de kleine chapelle van Saint Michel

Een rijke natuur vindt men overal rond het huis, met voor het huis de schattige chapelle van Saint Michel. Zelfs vanuit de Spa kijk je zo het bos in…

Hélène Coulon

Hélène en Igloo, de labrador

Hélène en haar man zijn uiterst gastvrij, zelfs Igloo, de labrador, zorgt voor een warm onthaal. Vraag aan Hélène naar haar passie voor de Raku, een japanse aardewerk kunst, ze heeft haar zelfgemaakte stukken door het hele huis staan. je kan ze ook op haar website bekijken: http://helene-coulon.jimdo.com/

IMG_5873

Bloemen buiten en binnen, het hele jaar door

IMG_5874

Met de camélias in februari

IMG_5898

En de mimosa in maart

IMG_5895

Overal vindt je de natuur terug, zelfs in de tuinmeubels

Ik denk dat in dit huis elk seizoen z’n charme heeft, zelfs al schijnt de zon niet…

Forêt La Bergerie

Vanaf de chambre d’hôtes loop of fiets je zo het bos in. Je pakt zo het fietspad op naar de kust.Het ligt dicht bij de Golfbaan van Moliets. En op nog geen 3 km van een mooie kanostart plaats. Hiervandaan ga je over het kleine riviertje “la Palue” dwars door het landaise woud, ook wel de Amazone van Les Landes genoemd.

Voor meer informatie over de chambre d’hôtes :
Bergerie Saint Michel
Hélène Coulon
50 Chemin Plomb
40550 Saint Michel Escalus
07 52 62 48 00 / bergerie-saintmichel@orange.fr
www.bergeriestmichel.fr

Vond je dit artikel leuk ? Deze interesseren je misschien ook !