Hossegor is hier heel bekend, vooral in de “surf scène” (elk jaar vindt hier de “Quiksilver Pro”, een wereld surf compétitie plaats). Maar achter deze wilde golven ligt een heel rustig meer met prachtige art deco villas rondom…

Het meer van Hossegor is een geweldig stukje natuur met z’n fauna (alle soorten watervolgels) en flora , maar wat ik toch heel uniek vind zijn die geweldige art-deco villas die er allemaal omheen liggen. Ze zijn, zoals ze hier noemen, in een “basco-landaise” stijl, deze stijl vind men alleen maar in deze streek tussen Landes en Baskenland, en maakt deel uit van de Art deco periode. Zelfs in het volle hoogseizoen blijft het een rustige plek.

Ik vind het heerlijk langs het meer van Hossegor te lopen vooal in februari als de mimosa bloeit

Een inspirerend plekje voor schrijvers en artiesten

Sinds 1900 inspireerde deze plek al vele schrijvers en artiesten. De jonge schrijvers die zich daar in het begin de 20ste eeuw vestigden hebben zo van Hossegor een cultureel stadje gemaakt. We vinden nog steeds de villa’s van bekende (franse) artiesten zoals J.H. Rosny, Maxime Leroy en Paul Margueritte et nog vele anderen. Ik ken ook al die artiesten niet maar hun villa’s zijn, in ieder geval, prachtig.

Het hele jaar door verse oesters

Ik vind het heerlijk om zo over het voetpad langs het meer te lopen, en als ik even tijd heb stop ik bij de oesterman, net op de helft. Dan een bordje oesters rechtstreeks uit het meer met een wit droog wijntje erbij is een groot genot, daar maak ik, overigens, vaak tijd voor…

De oesters rechtstreeks uit het meer van Hossegor

In de periode van de mimosa

Deze wandeling kan je het hele jaar door maken maar ik vind het vooral heerlijk in fébruari als alle mimosa in bloei staat, heel mooi maar dan ruikt het vooral ook zo heerlijk…een echte aanrader !

Je moet ongeveer 1,5 uur rekenen om het hele meer rond te gaan…(klik op deze link)

Volg de borden van het toeristenbureau

Voor meer informatie…

Voor meer informatie over Hossegor : de site het toeristen bureau (engels)

Alle informatie over les Landes : www.landes-vakantie.com

Vond je dit artikel leuk ? Deze interesseren je misschien ook !