Iedereen lijkt het leuk, niemand durft het aan maar zij hebben het gedaan: een hotel bouwen in de nog onbekende streek van de Chalosse, 70 km van de kust van les Landes. Uiteindelijk hebben ze gelijk gehad en het loopt het goed, zo goed dat ze hebben besloten in mei 2014  het hotel uit te breiden met een restaurant “Auberge du Laurier”. Nu hoef je echt niet meer weg !

Iwan & NancyMet Iwan & Nancy van Es hebben we verschillende dingen gemeen: ten eerste natuurlijk onze Nederlandse afkomst maar ook de passie voor dezelfde streek: de Chalosse…Hôtel La Petite CouronneHet hotel is gebouwd in 2009, het is geheel van hout en dit geeft het moderne gebouw een echte natuurlijke en warme uitstraling. Er zijn 10 kamers in totaal.

Uitzicht op het hotel en de tuin

Uitzicht op hotel en tuin

La Petite Couronne heeft het label « tourisme handicap » en het Europese écolabel sinds 2010. Vue de la Petite Couronne

Alle kamers hebben een groot terras met een prachtig uitzicht over het heuvellandschap van de Chalosse en als je geluk hebt, zie je ook nog een hertje het grote veld oversteken.

salle de bain petite couronne

Badkamer met design wastafel

De kamers zijn modern, ruim en heerlijk licht met heerlijke openslaande deuren. Ze hebben allemaal een mooie badkamer met inloopdouche en een design wastafel van Marike®.

Chambre petite couronne

Kamer van la Petite Couronne

In de kamers kom je niets te kort zo is er in iedere kamer o.a een minibar, waterkoker, een Senseo, wifi en airco

La piscine ornée par des hamacs et relax

Zwembad met hangmatten en ligbedden

Voor degene die zin hebben om lekker te chillen, kan ook, bij het zwembad kan je van de hangmat naar de ligstoel en andersom met, als je zin hebt, een fris glaasje erbij uit het poolhouse.

Maar de must van dit hotel is wel de zogenaamde « Dutch Tub » uitgevonden door de Nederlander Floris Schoonderbeek om de mens dichter bij de natuur te brengen. Dit bad is heel ecologisch, namelijk volledig op hout verwarmd, en dat midden in de natuur met een prachtig uitzicht…wat wil je nog meer ?
//

« L’Auberge du Laurier » La Petite Couronne had van alles om de klanten een heerlijke vakantie te bieden maar er miste soms wel een restaurant bij. Daar is sinds 2014 het volgende op gevonden. Toen ontmoetten ze Nabil Lazri, een echte vakman en gepassioneerd van de franse keuken, al sinds jaren werkzaam in een zeer bekend restaurant, die graag dit avontuur met ze wilden delen.

Auberge Laurier par vitre

Auberge du Laurier

Het restaurant ligt tegenover La Petite Couronne, en ze hebben niets te verbergen! Want iedereen die langs het restaurant komt kan zo in de keuken kijken.

« L’Auberge du laurier » ligt naast het voormalige station van Saint Cricq en Chalosse, op de toen dienstdoende spoorlijn van Hagetmau – Orthez.

Met mooi weer kan je heerlijk in de schaduw van de enorme laurier boom van 110 jaar oud eten. Je kijkt dan zo op de moestuin en de fruitbomen. Deze moestuin wordt in 2015 verder uitgebreid om zodoende nog meer produkten uit de tuin te kunnen serveren. Want dat is wel de grote kracht van dit restaurant, zoveel mogelijk verse produkten uit de streek op de kaart te zetten. Het is de “nouvelle cuisine” met streekprodukten. Het vlees komt van de producenten uit de Chalosse, het ijs van de boerderij, zelfs de pasta is vers gemaakt en « made in Landes ».

Het aanbod op de kaart is simpel om de versheid van de  produkten te garanderen maar alles wordt zeer geraffineerd opgediend.

Ook niet erg om binnen te eten daar is het ook gezellig, de decoratie is met veel smaak gedaan tot in het toilet aan toe.

Décor intérieur

‘s winters gezellig naast de houtkachel

Zelfs ‘s winters lekker naast de houtkachel, je voelt je meteen thuis.

Voor meer informatie:

Hôtellerie La Petite Couronne Iwan & Nancy van Es  Route d’Amou 40700 Saint Cricq Chalosse
Tel : +33 (0)5.58.79.38.37 / info@lapetitecouronne.fr www.lapetitecouronne.nl
Restaurant « L’Auberge du Laurier » Nabil Lazri 1459, Route d’Amou (D21) 40700 SAINT CRICQ CHALOSSE
Tèl : +33 (0)5 58 75 08 05 / info@aubergedulaurier.fr www.aubergedulaurier.fr

Vond je dit artikel leuk ? Deze interesseren je misschien ook !