De Villa Mirasol is bestaat weer en is een prachtig hotel geworden op de mooiste plek aan de rivier van Mont de Marsan. Joepie !

Vroeger als ik langs de Villa Mirasol liep had ik altijd een mengeling van gevoelens van volle bewondering tot teleurstelling voor dit prachtige art déco gebouw wat al jaren leeg staat en waar niemand iets meedeed.

Ik dacht dan altijd “als ik een beetje geld had” of “als ik goed kan koken”  dan wist ik het wel… Maar omdat ik nog steeds allebei niet had, was ik heel blij dat het hotel in 2015 eindelijk verkocht was en ook nog aan een stel die het helemaal in de stijl op gingen knappen en dat alles bewaard zou blijven. Deze villa is in 1912 ontworpen door Leonce Léglise, een lokale architekt, die in Biarritz een eens gelijke villa op z’n naam heeft staan.

Toen ik de eerste keer de Villa bezocht was het meteen liefde op het eerste gezicht.
Er was alles wat ik prachtig vind : art déco, overal spiegels, kristallen kroonluchters, glas in lood ramen en mooie beelden…


Het is een prachtig dekor en tegelijk een warme sfeer, je voelt je meteen op je gemak.
Het hotel heeft 7 kamers, en allemaal met uitzicht op de rivier, want hij staat op het kruispunt van 3 rivieren midden in het centrum van Mont de Marsan.

Het restaurant is in dezelfde sfeer en als je met mooi weer op het terras aan de rivier kan eten is dat echt luxe. De chef kok Armando Nogueira kan niet alleen goed koken maar gebruikt ook uitsluitend de verse produkten uit de streek, en die zijn er volop.
Van het voorgerecht tot het toetje, alles komt zo veel mogelijk uit de streek van les Landes, zelfs de wijn (en de Armagnac natuurlijk).

De nieuwe eigenaren, Etienne et Patrice, hebben er alles voor gedaan om de Villa zo mooi en authentiek mogelijk te maken, en gelukkig voor ons delen hun passie graag. Ze organiseren gratis concerten in de bar, lezingen enz. Want dit hotel is niet alleen om te slapen,  iedereen is van harte welkom.

Hier de agenda met de datums van de vele gratis concerten in de Villa : ICI

Het hotel is het hele jaar open, het restaurant is gesloten op zondag avond en maandag de hele dag.

La Villa Mirasol ***
Châteaux & hôtels Collection
2 Boulevard Ferdinand de Candau
40000 Mont de Marsan
Tel : 33 (0)5 58 44 14 14
www.villamirasol.fr

Meer informatie over Mont de Marsan : www.visitmontdemarsan.fr (in NL)

Office de tourisme du Marsan

Meer inlichtingen over les Landes : www.landes-vakantie.com

Vond je dit artikel leuk ? Deze interesseren je misschien ook !